Woman with red hair on beach. Image-ID: plap1348m2021094

Tule tehokkaaksi kuvahakijaksi
Jos teet nopean haun sanalla 'nainen', hakutulosten määrä saattaa olla mitä tahansa 100 000 ja 5,8 miljoonan kuvan väliltä. Onko siis ihme, että me kuvatoimittajat vaivumme toisinaan epätoivoon?

Kuvan rooli on monumentaalinen. Kuvissa, joita kohtaamme päivittäin, kuvittelemattomissa määrissä kuvat auttavat meitä lukemaan ja arvioimaan, onko tietyn tekstin arvoinen aika. Niinpä kuvan avulla voit nopeasti houkutella lukijoita, rakentaa brändin ja täyttää sen emotionaalisella sisällöllä. Kuva on yksi vahvimmista aseistasi kiinnittääksesi huomiota viestiin. Siksi kannattaa viettää aikaa löytää oikea kuva, ja se voi todella kestää jonkin aikaa. Se maksaa pois. Liity meihin ja tule tehokkaammaksi kuvahakijaksi Anna-Lena Ståhlin kanssa!


Tietoa henkilöstä Anna-Lena Ståhl
Anna-Lena Ståhl on freelance-kuvankäsittelyohjelma ja copywriter, jolla on yli 20 vuoden kokemus kuvatoimistoista. Hän työskentelee omassa yrityksessään Ink Republic AB: ssa, jossa hän muun muassa auttaa organisaatioita rakentamaan yhtenäisen kuvan, jolla on selkeä yhteys tuotemerkin identiteettiin.
Woman records in block during discussion with colleague. Image-ID: masma58995
1. Jäsennä ajatuksesi

Ennen kuin alat etsiä kuvaa, tiedä mitä haet. Tarkoitan, että todellakin ole siitä selvillä. Jäsennä, minkälaista sanomaa tai tunnetta haluat välittää, pidä kohderyhmäsi mielessä ja arvioi, minkälaiset kuvat antaisivat viestillesi huomioarvoa tai uskottavuutta.

Kuvat ihmisistä vangitsevat yleensä parhaiten vastaanottajan mielenkiinnon. Ja jos sinulla on vapaus valita, muista, että ihmissilmää miellyttää usein eniten vaakatasoinen kuva, joka ikään kuin ympäröi katsojan. Pystysuoraa kuvaa tarkastellessa katseen on vaivalloisesti siksakattava ylös ja alas.

Myös geometriset muodot puhuttelevat katsojaa. Pidä tämä mielessä, kun selaat kuvia joista pidät – löydätkö niistä geometrisen muodon tai suhteen? Halkaisevan linjan tai ympyrän muodon?

Toinen klassinen niksi on se, että kuvassa ei esiinnykään sitä, mitä otsikossa lukee. Aivot alkavat heti työskennellä ymmärtääkseen kuvan ja tekstin yhteyden.


Friends talking. Image ID: ima179696
2. Anna hakukoneelle mahdollisuus tarjota sinulle hyviä kuvia

Kuvanetsijöiden tavallisin virhe on unohtaa eräs ah niin tärkeä vaihe etsintäprosessissa. Vaihe, jossa muutetaan käsitteet ymmärrettäviksi symboleiksi. Toisin sanoen sinun tehtäväsi on pukea etsimäsi käsitteet sanoiksi, joiden avulla haku on mahdollinen,

Vain harva – jos yksikään – hakukone tällä alalla tulee antamaan sinulle tyydyttäviä hakutuloksia, jos haet sanoilla kuten saatavuus, syrjäytymisenesto tai kansalaisvaikuttaminen. Määrittele tarkemmin, minkälaista sisältöä haluat välittää. Kansalaisvaikuttaminen voi olla kuva kaupungin ihmisvilinästä, onnellisen ihmisen muotokuva (hän on onnellinen, koska vaikuttaa) tai jotain aivan muuta. Yritä siis pukea etsimäsi asia mahdollisimman yksinkertaisiksi sanoiksi.

Nämä sanat auttavat sinua löytämään täsmälleen oikean kuvan.

Palataksemme vielä hetkeksi kansalaisvaikuttamiseen: etsi mieluummin sanoilla kuten ihmiselämä, ihmismuotokuvat, kaupunkilaisuus, ihmiset kaupunki liike jne.

Toinen tapa auttaa hakukonetta työssään on se, ettei määrittele etsimäänsä liian suppeasti. Jos et saa yhtään osumaa haulle "nainen ajaa koiravaljakko alaska", peräänny vähän ja etsi yleisimmillä termeillä kuten "nainen koira talvi usa". Käytä laajimpia yleisiä nimittäjiä sen sijaan, että latelisit liikaa yksityiskohtia.

Father and son wearing similar stripped shirts lying on grass. Image-ID: ima183577
3. Anna kuvien puhua samaa kieltä

Et todennäköisesti pidä kopioidusta mainonnasta, joten käytä samaa ajatusta, kun etsit kuvia. Anna kuvien puhua samalla kielellä kuin ne, joita käytät. Muussa tapauksessa riskit muodostavat esteen vastaanottajien ja teille, jotka vahingoittavat viestisi uskottavuutta.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos käännyt Ruotsin yleisön puoleen, yritä löytää kuvia, jotka täällä asuvat voivat tunnistaa. Tuntuuko, että kuva ei tunnu luonnolliselta, vastaanottajat tuntevat samanlaisen.

Nature. Image-ID: ima172011
4. Pidä mielessä hyviä hakusanoja, jotka helpottavat elämääsi

Jos, kuten minä, etsit säännöllisesti kuvia Johnérilta, hyödyt varmasti kokemuksistani, jotka jaan kanssasi mielelläni:

Kun haluan inspiroitua, klikkaan linkkiä "uusia kuvia" etusivulla. Tai menen "meidän kuvillemme", jossa näytetään erikoiskuvia kuvien asiantuntijoistamme.

Muutamia hyviä hakusanoja Johnérilla:

Tekstitila – kuvia, joihin on jätetty tilaa tekstille.

Katsekontakti – kun haluan kuvia, joissa on suoraan kameraan katsovia ihmisiä.

Luonnolliset mallit – malleja, joilla on rento, luonnollinen tyyli.

Monimuotoisuus – hyviä sanoja, joiden avulla löytää kuvia eri kansallisuuksista. Auton ystäville haluamme niin selvästi tehdä linjaamme Ruotsin koko väestön kuvaamiseksi ja vastuun ottamisesta sen varmistamiseksi, että kaikki näkevät ja edustavat tämän päivän viestintää.

Toivottavasti löydät haluamasi kuvan!

Ps. Jos haluat ostaa jonkin tämän kirjaimen kuvista, voit klikata kuvaa, niin pääset Johner.non kuvasivulle.Lue lisää Johnérista, täältä.